Tu alegi Everestul?

Image

Nu stiu cum fac de ma indragostesc tot de persoane nepotrivite: prietenul cel mai bun al unui fost prieten, prietena mea din tinerete, un prieten bun care e casatorit… Caut special relatiile imposibile? Sau faptul ca sunt imposibile le da amploare in sufletul meu?…!! Se stie ca noi femeile suntem in primul rand indragostite de drama. Nu m-am imaginat niciodata asa. Insa viata vine, imi da 2 palme si imi arata ca sunt fruntasa de fapt la aceasta categorie. 🙂

Intotdeauna am fost adepta trairii sentimentelor pe care le intalnesti. Oamenii iti ies in cale cu un motiv. De fiecare data. Daca ti-e dat sa traiesti povesti frumoase cu oameni nepotriviti ce faci? Inchizi ochii, strangi din suflet si alungi pasiunea ce te cuprinde? Sau o lasi sa te copleseasca, sa-ti intre in carne si-n oase, sa-ti arda sufletul pana la ultima bucatica?

Nu cred in pacatul iubirii. Caci dragostea nu e o alegere, e o traire. Iti intra singura in suflet. Alegerea ta este de a o trai cu adevarat sau doar pe jumatate. Cat de frumos zicea in Jurnalul unui infidel:

“Gândește-te că pentru fiecare iubire pe care o întâlnești, există câte un Everest. Nimeni nu știe cât vei rămâne acolo, dar merită să încerci. Pentru că ai doar două opțiuni: te urci pe cel mai înalt vârf, iubești, ești fericit și liber, dar riști să mori, sau… îți alegi un ”Everest” mai accesibil, care nu te solicită atât de intens, care te satisface, te face să te simți comod, confortabil și atunci… nu riști să mori. Decât pe dinăuntru. Doar tu alegi.”

 Poti alege altceva decat Everestul?

4 thoughts on “Tu alegi Everestul?

  1. Nu sunt de acord cu tine! Dacă fiecare iubire e un Everest, atunci nu există unul mai mare şi altul mai mic. Există un Everest pe care alegi să îl urci sau teama te face să îl priveşti de la distanţă! Urci sau nu urci, dar Everestul e unic şi nu are paliere de dificultate. Te arunci în iubire sau te sperii de consecinţe, dar iubirea nu este mai mică sau mai mare!

  2. Adi, nu fiecare iubire este un Everest, ci ideea este sa tratezi fiecare iubire ca pe un Everest. Sa nu te sperii de consecinte, sa nu lasi esecurile din trecut sa te limiteze. Caci de cele mai multe ori ne e teama sa ne mai avantam cu totul in ceva nou din cauza experientelor trecute. Sau ne cenzuram sentimental, pentru ca dam de relatii imposibile, de conjuncturi nefavorabile sau de situatii incurcate. Eu aleg sa traiesc experientele pe care le intalnesc la maxim, fara sa fug de ceea ce simt, indiferent de situatia in care sunt. Bineinteles cu niste reguli de rigoare, cand este cazul, insa nu ma dau inapoi daca nu este vorba despre relatia ideala, in care ne iubim si o stie toata lumea. 😉

  3. Priviti mai sus de Everest. Limitele si in dragoste sunt acolo pentru un scop… pentru a le depasi. Nu exista dragostea perfecta, toata lumea stie asta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te opresti din cautare si din visare. O vorba dintr-un anime: “Miracles only occur to those that have the determination to never stop trying.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s